Brandvarnardagen den 1 december – dags att testa din brandvarnare!

Den 1 december är det Brandvarnardagen – en temadag som infaller varje år som en uppmaning om att testa brandvarnaren för att veta att den fungerar.

I en bostadsrättsförening är det föreningens ansvar att förse varje lägenhet med en fungerande brandvarnare som brukar monteras i hallen.
Om du saknar brandvarnare, vänligen mejla info@pontonjarkasern.se senast den 10 december för att få en från styrelsen. Meddela oss även om du behöver hjälp med installationen, så ser vi till att vår fastighetsskötare Åkerlunds installerar den åt dig.
Observera dock att efter installationen är det du som boende som står för underhåll och test av brandvarnare. Det är också upp till dig att skaffa fler brandvarnare beroende på hur stor lägenhet du har.
Förutom fungerande brandvarnare rekommenderar vi att du har en brandfilt och en brandsläckare.

Håll utrymningsvägar fria!
Apropå brandsäkerhet påminner vi samtidigt om att det är förbjudet att förvara saker i trapphusen, på vädringsbalkongerna samt i källar- och vindsgångar – allt för att hålla utrymningsvägar fria. Detta gäller även under kortare perioder. Om du får leverans av paket – parera så att du är hemma och kan ta in det så snart det går.

Brandskydd är något som Brf Pontonjärkasern prioriterar högt – med ett systematiskt, löpande brandskyddsarbete, inklusive årlig kontroll, dokumentation och regelbundna ronderingar för att säkerställa rätt utrustning såsom brandvarnare, brandsläckare, brandgasventileringar m.m.