Nyhetsbrev - dec 2022

I detta nyhetsbrev informerar vi bl a om praktisk information när vår nya ekonomiska förvaltare Nabo tar över från årsskiftet, att det blir ny låsfunktion på tre dörrar samt om oförändrad årsavgift för 2023.

Budget och årsavgifter
Styrelsens fleråriga arbete med att gå igenom samtliga avtal för att sträva efter bästa leverans och servicenivå till lägsta pris är klart vid årsskiftet. Då lämnar vi HSB och övergår till ny leverantör av ekonomisk förvaltning.
Översynen leder till att vi kan lämna årsavgifterna oförändrade 2023 samt lösa ett lån på 2,4 miljoner kr under januari månad. I budgeten finns 1 005 000 kr avsatt för underhåll, bl.a. obligatorisk ventilationskontroll OVK. Det planerade sparandet uppgår till 183 kr per kvadratmeter.

Ny låsfunktion på tre dörrar
I föreningen finns det tre dörrar (källardörren i Pontonjärgatan 20, dörren till Jaktvarvsplan 3 från gården och dörren till cykelrummet på gården) som öppnas genom att lägga nyckeln mot en vit platta bredvid dörren. Detta system är gammalt och tillverkaren håller på att fasa ut det.
Från den 8 december öppnar du därför dessa dörrar på samma sätt som resten av föreningens dörrar, dvs. genom att stoppa nyckeln i låset. De vita blipp-plattorna kommer dock att sitta kvar tills vidare.
Denna förändring innebär också att kostnaden för att tillverka nya portnycklar blir 370 kr (2022 års prisnivå), en sänkning med drygt 1 000 kr.

Efter HSB – vad gäller?

Via majoritetsbeslut på två årsstämmor, 2021 och 2022, samt uppföljande stadgejustering vid höstens två extrastämmor upphör föreningens medlemskap i HSB vid årsskiftet. Vårt nya fullständiga namn är Bostadsrättsföreningen Pontonjärkasern i Stockholm; organisationsnumret är fortsatt detsamma. De nya stadgarna gäller redan, se föreningens webbplats.
HSB-medlemskapet för Brf Pontonjärkasern har varit ett gruppmedlemskap och därmed inte något respektive medlem behöver säga upp.
Ha kontakt med HSB om du fortsatt vill vara medlem i organisationen.
Så påverkas du av bytet av ekonomisk förvaltare
Från den 1 januari 2023 är Nabo vår ekonomiska förvaltare. De hanterar medlems- och lägenhetsadministration (t.ex. överlåtelser och panthantering) samt budget och redovisning.
Det är från Nabo du får din första avgiftsavi i pappersform i december, med nytt bankgironummer att betala in till. Nabo erbjuder förutom pappersfaktura även avier per mejl, e-faktura eller autogiro.
Läs mer i bifogad information om de olika aviseringsvalen, med möjlighet att ändra på nabo.se.
Medlemskapet i Bostadsrätterna
Föreningen är fortsatt medlem i Bostadsrätterna, Sveriges största och äldsta bostadsorganisation. Det är på deras webbplats som pontonjarkasern.se kommer att ligga fr.o.m. årsskiftet. I medlemskapet ingår - utöver styrelserådgivning - fyra nummer per år av medlemstidningen Din Bostadsrätt.
Mejla info@pontonjarkasern.se om det är några frågetecken.

Grovsoprummet öppet som vanligt i jul- och nyårshelgerna
Knacka på expeditionen så öppnar vi grovsoprummet åt dig. Det är öppet varje helgfri måndag kl. 17.30–18.30.

God jul och gott nytt år! önskar Sarah, Cilla, Cecilia, Johan och Jens i styrelse