Nyhetsbrev - februari 2022

I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om att vi hedrar Astrid Forsbergs minne, om en ny mäklarsida, att trappträffarna fortsätter och om våra aktuella underhållsarbeten. Senast den 28 februari är du välkommen att lämna in en motion inför föreningsstämman.

Underhållsarbeten – flytta din cykel nu, tack!
Måndagen den 28 februari påbörjar Åkerlunds arbetet med brunnsdragning och asfaltering utanför Pontonjärgatan 18 och 20. Cyklarna som står vid dessa portar idag måste parkeras på grusplanen under cirka en veckas tid.
Inom kort kommer lykthusen på de fem belysningsstolparna på gården att bytas ut. Nuvarande kvicksilverlampor ersätts då av ledbelysning. Samtliga hissar har besiktigats av Kiwa och godkänts efter mindre servicearbeten av Hissgruppen.
Med hopp om förlängd livslängd har vår trädgårdsmästare Crafttech beskurit de fina träden på gården.

Föreningen hedrar
Astrid Forsberg, föreningens vicevärd mellan 1981 och 2013, avled lugnt och stilla den 18 januari på äldreboendet Linnégården. Astrid föddes 1936 och bodde nästan hela sitt liv i Pontonjärgatan 16. Hon var föreningens första kvinnliga vicevärd och utan konkurrens den som har tjänstgjort i flest antal år. Begravningen äger rum i Kungsholms kyrka den 21 februari kl 14. Föreningen hedrar Astrids minne och hennes mångåriga insatser med en bukett.

Trappträffarna fortsätter
Medlemmar i Pontonjärgatan 18 har bjudits in till trappträff den 1 mars. Hittills har få svarat men vi hoppas på god uppslutning. Den 22 mars kl 18 är det dags för Pontonjärgatan 16. Separat pappersinbjudan kommer.

Inför försäljning av lägenhet
Går du i säljtankar kan det vara bra att veta att det finns en ny mäklarsida på vår webbplats. Där finns svar på alla de frågor mäklare vanligtvis ställer. Det brukar ske mellan 15 och 30 överlåtelser per år.

Föreningslokalen – övernattning för tre eller middag för 30?
Pandemirestriktionen med begränsning av antalet deltagare har upphört. Välkommen att finna lediga datum via bokningsappen eller bokatvattid.se och nyttja vår nyrenoverade lokal. Förutom en bäddsoffa med två sovplatser finns det en bäddfåtölj. Lokalen har även ett pentry med porslin etc. för 30 personer samt badrum med dusch.
Läs mer om föreningslokalen på webbplatsen.

Tips för hållbar vattenanvändning
Vår leverantör Stockholm Vatten och Avfall informerar: ”Det allra viktigast vi har. Vatten är en förutsättning för allt liv, världens viktigaste livsmedel och en av våra stora klimatutmaningar. Ändå tar vi det för givet.”
Här är några tips på hur du kan spara vatten:
• Duscha istället för att bada och ta korta duschar istället för långa. Stäng av vattnet i duschen när du tvålar in dig.
• Stäng av vattnet när du borstar tänderna.
• Kör fulla disk- och tvättmaskiner.
• Ställ en fylld tillbringare i kylen så slipper du låta kranen rinna för att vattnet ska bli kallt.
• Laga droppande kranar och läckande toalettstolar.

Få information om elavbrott
På Ellevios webbplats finns det en avbrottskarta där man kan få information om strömavbrott. Du kan också anmäla dig för att få sms eller mejl om avbrott som berör just din adress.

Påminnelse: motionstid
Vill du föreslå förändringar i vår förening är du välkommen att lämna in en motion senast den 28 februari 2022. Föreningsstämman genomförs den 26 april.

Vi ses på gården! Sarah, Cilla, Cecilia, Johan och Denise i styrelsen