Nyhetsbrev - februari 2023 - Matstafett på Kungsholmen

I detta nyhetbrev berättar vi bl a om vår efterfrågade föreningslokal, om kommande årsstämman, den stundande årliga medlemsenkäten samt Matstafetten - en aktivitet som förenar matlagning med möjlighet att lära känna nya brf-grannar.

Föreningslokalen fyller ett behov
Vi kan med glädje konstatera att vår gemensamhetslokal är populär och har bra beläggning. Det finns sovplatser för tre personer, porslin etc. för 30. Komplett pentry och badrum med dusch finns tillgängligt. Sedan pandemirestriktionerna släpptes för ett år sedan har lokalen genererat cirka 40 000 kronor i intäkter till vår gemensamma kassa. Det är en stor skillnad jämfört med hur lokalen användes före renoveringen 2021.
Den finns fortfarande goda möjligheter att boka lokalen för umgänge och övernattningar under vardagar, helger och röda dagar i vår. Nyckeln lämnas i hyresgästens brevinkast innan bokningen startar. Styrelsen har koll på hyresläget och påminnande samtal/mejl vill vi undvika.
Läs mer om föreningslokalen på vår webbplats.

Tack till er som vill ta ansvar – så går vi vidare
Efter uppmaning i nyhetsbrevet och i särskilda meddelanden till medlemmar med lång ägandetid har några personer sagt sig vara villiga att tömma gemensamma ytor på skräp, som dumpas av andra boende.
Övriga av styrelsen föreslagna uppgifter kommer att ställas på vänt: källarlokalerna i Pontonjärgatan 18/20 och ev flytt/upprustning av tvättstugorna, trappträffar och inarbetning av grannsamverkan.
Vår leverantör av trädgårdsskötsel kommer fortsatt att klippa gräset.
Styrelsen fokuserar på underhållsplanering, målning av yttertaken, att avsluta ärenden hos HSB och den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK) som kommer att genomföras i samtliga lägenheter och lokaler.
Inför OVK:n kommer en uppmaning: har du eller tidigare innehavare av bostadsrätten installerat någon annan fläkt än kolfilter i köket så måste du ta bort den lösningen på egen bekostnad, i enlighet med våra stadgar. Våra fastigheter är konstruerade med självdragsventilation.

Medlemsenkäten
Det är snart dags att skicka ut den årliga enkäten där vi alla kan komma till tals.
Tveka inte att kom med förbättringsförslag angående utförandet.
Resultaten från de fem tidigare åren finner du på föreningens webbplats.

Föreningsstämma 26 april kl 18.30
Den 26 april är det dags för fysisk stämma i vår föreningslokal. Vi inleder med korvgrillning på gården vid kl 18. I år ska vi ta ställning till en uppdatering av våra stadgar med anledning av ändringar i bostadsrättslagen som infördes vid årsskiftet.
Är du pigg på att gå med i styrelsen? Kontakta valberedningen vars kontaktuppgifter du finner på anslagstavlorna i trapphusen. Årsredovisningen är nu genomgången med vår internrevisor och delas ut i samtliga brevinkast inför stämman.

Matstafetten kommer till Kungsholmen
Är du sugen på att möta våren över en delad middag i hemmiljö och efterfest på Orangeriet på Norr Mälarstrand?
Den 25 mars är det möjligt. Anmälan sker parvis till www.matstafettensthlm.se

Vi ses på gården! Sarah, Cilla, Cecilia, Johan och Jens i styrelsen