Nyhetsbrev - januari 2022

Enkäten om bredband och kabel-tv lockade till stort engagemang. Tack för det! I nyhetsbrevet har vi summerat de 98 svaren och på webben finns enkätsvaren i sin helhet. Läs också gärna det senaste om föreningslokalen.

Agera för att undvika sopstopp
Sopstoppen har tyvärr fortsatt, trots meddelande i december månads nyhetsbrev och utdelat informationsbrev om avfallshantering.
Släng inte någon typ av papperskassar i sopsugen, tack! Det är endast ihopknutna plastpåsar som fungerar.
Storleken på sopnedkasthålet kommer också att minskas så att inte alltför stora soppåsar kan slängas i sopsugen.
Om alla anstränger sig för att sortera på rätt sätt så upphör stoppen.

Föreningslokalen – max 20 personer
Med nuvarande restriktioner är det tillåtet att vara max 20 personer vid privat sammankomst i föreningslokalen. Vi har låtit installera en köksfläkt, köpt in mattor som dämpar ljudet och beställt nya persienner.
Vi önskar dock fortfarande hjälp med att lägga upp och hänga upp gardiner.
Kan du tänka dig att bidra? Kontakta styrelsen på info@pontonjarkasern.se

Enkät om bredband och kabel-tv
Tack för ert engagemang! Enkätsvaren rasade in direkt. 98 medlemmar i olika åldrar, permanentboende respektive ägare av övernattningslägenheter, lämnade in synpunkter. Olika vanor framkommer tydligt i enkäten, vilket är värdefullt att känna till då kabel-tv-avtalet kostar föreningen 124 000 kr per år.
Nio svarande lyfter fram personliga tjänster som kan påverkas av ett byte av leverantör som mejladress, fler kanaler, billigare mobilabonnemang eller högre hastighet.
Hög hastighet är den enskilt viktigaste bredbandsparametern som efterfrågas. Stabil uppkoppling är värdefullt, inte minst för dem som arbetar hemifrån, medan en handfull personer prioriterar ett lågt pris. De allra flesta medlemmar har ingen åsikt om val av leverantör, bland dem som har valt är Telenor mest populär. Nio procent är ganska missnöjda och tre procent mycket missnöjda med det nuvarande bredbandsutbudet och uppger att streamingtjänster hackar samt att videosamtal laggar.
58 procent av de svarande tittar sällan eller aldrig på kabel-tv. Många kommenterar att de inte äger någon tv, inte har behov av kabel-tv eller att de enbart använder streamingtjänster. 21 procent uppger att de tittar varje dag och ett par personer anger att det är ett utmärkt kanalutbud.
Många är nöjda med det befintliga utbudet men en majoritet av de svarande uppger att det inte är viktigt eller att de inte har någon åsikt om föreningen tecknar ett avtal som även inkluderar basutbudets kanaler, utöver de fria kanalerna. Apple-tv och utbud online lyfts fram som argument. Några efterfrågar BBC, CNN och Discovery.
Fem medlemmar har nu bildat en arbetsgrupp med uppgift att föreslå val av leverantör/-er och nytt avtal som ska börja gälla från och med den 1 september 2022. Tack för det! Styrelsen återkommer med information när gruppen har något att rapportera.
En sammanställning av samtliga svar finns publicerad på vår webbplats.

Testmedlemskap i Bostadsrätterna
Styrelsen har tecknat ett kostnadsfritt föreningsmedlemskap för 2022 i Sveriges största bostadsrättsorganisation Bostadsrätterna. Den 100-årsfirande service- och intresseorganisationen kan framför allt ge styrelsen rådgivning, utbildning och praktiska verktyg. I medlemskapet ingår även fyra nummer per år av medlemstidningen Din Bostadsrätt, som distribueras till våra hushåll från mitten av mars.
Besök gärna bostadsratterna.se om du vill veta mer.
Användarnamn: brf-brf-pontonjärkasern Lösenord: 11119f1.

Vi ses på gården eller i expeditionen!
Sarah, Cilla, Cecilia, Johan och Denise i styrelsen