Nyhetsbrev - januari 2024

I första nyhetsbrevet 2024 berättar vi om kommande höjning av månadsavgiften samt att föreningsstämman går av stapeln måndagen den 20 maj. Senast den 4 mars behöver vi eventuella motioner.

Justering av månadsavgifterna

Styrelsen har vid sitt senaste möte beslutat att höja månadsavgiften med 10 % från och med den 1 mars 2024. Anledningen till detta är höjda räntor samt ökade driftskostnader för fjärrvärme, vatten, avlopp, el och sophämtning. Höjningen är också en förutsättning för att genomföra framtida större underhåll av fastigheterna, bland annat ommålning av taken under 2024. 

Senaste avgiftshöjningen (med 2 %) genomfördes den 1 januari 2013. Året därpå tillkom även en mindre höjning om 125 kr/månad gällande bredbandsavgift. 

Föreningsstämma 

Måndagen den 20 maj kl 18.30 är det dags för föreningens årsstämma. Precis som de senaste åren bjuder vi även på korv på vår innergård från kl 18. Varmt välkomna! 

Föreningsstämman är en möjlighet för alla oss medlemmar att samlas för att dels reflektera över det gångna året, dels få möjlighet att fatta viktiga beslut för kommande år. Kallelse och förvaltningsberättelse med årsredovisning kommer att anslås senast två veckor före stämman.  

Motioner 

Ett sätt att förändra och påverka är att skicka in motioner till föreningsstämman. En motion är ett skriftligt förslag på en åtgärd eller beslut. Det kan t. ex. handla om en önskan om en förbättring eller att införa nya eller förändrade regler. Läs mer om motioner på Bostadsrätternas webbplats.
För att motionerna ska hinna behandlas behöver de skickas till styrelsen senast den 4 mars.
Du skickar motionen till info@pontonjarkasern.se eller lämnar den i föreningens brevlåda på bottenvåningen i Jaktvarvsplan 3.  
 

Vi ses på gården! /Ia, Cilla, Cecilia, Johan, Jens, Hannah och Linn i styrelsen