Nyhetsbrev - mars 2022

I månadens nyhetsbrev kan du bland annat läsa om ny leverantör av bredband och kabel-tv, hemberedskap och ny låst lucka till sopsugen.

Föreningsstämma 26 april kl 18.30
I år kommer vi att hålla en fysisk stämma i föreningslokalen. Vi inleder, likt 2019, med korvgrillning på gården kl 18. Vill eller kan du inte delta har du möjlighet att poströsta, likt förra årets pandemilösning. Det viktigaste är att allas åsikter når fram. Poströstning visade sig vara en uppskattad lösning då 59 medlemmar agerade, vilket kan jämföras med enbart fysiska stämmor då ett 20-tal personer brukar närvara.

Ny leverantör av bredband och kabel-tv
Styrelsen har efter rekommendation från arbetsgruppen fattat beslut om att teckna ett avtal med Tele2, med start den 1 september 2022. Arbetsgruppen har varit i kontakt med sju leverantörer. Tele2 har varit på plats och besiktigat nätet i våra hus, med gott resultat. Stort tack för ert engagemang Alexander H, Anna Z, Pauline och Roland!
För befintlig kostnad, 125 kr per lägenhet och månad, får vi bredband med hastigheten 1000/1000, att jämföra med dagens 250/100. Vår nuvarande leverantör Telenor erbjöd endast 500/500. Varje hushåll får även en ny kostnadsfri router med wifi6-teknik. Avtalet inkluderar tv-kanalerna SVT1, SVT2, SVT24, SVT Barn, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, Kanal 11, ATG Live och lokal kanal. Det krävs ingen extrautrustning för att se digital kabel-tv via antennuttaget (koax).
Avtalstiden är tre år och innebär att föreningen minskar sina kostnader med 124 000 kr/år eftersom kabel-tv ingår i priset. Styrelsens intention är att efter avtalet löpt ut sluta erbjuda tv via föreningen och istället fokusera på ett bra avtal för endast bredband.
Vi återkommer med mer information i god tid innan leverantörsbytet sker.

Om krisen eller kriget kommer
Den fruktansvärda utvecklingen i Ukraina skapar nya frågor om krisberedskap. Viktigast är att ha vatten, mat och värme samt att kunna ta del av information från myndigheter och medier. Tips för din hemberedskap finns att få via dinsakerhet.se.
Närmaste skyddsrum är garaget Hantverkaren med reservutgång till Jaktvarvsplan. Där under Kungsholmens gymnasium finns plats för 900 personer. I nödfall kan våra källarutrymmen i Pontonjärgatan 18 och 20 med wc/dusch/pentry, som visats vid trappträffarna, kunna komma att användas. Observera att föreningen inte har några samlade resurser för vatten, mat, värme eller kommunikation.

Underhållsarbetet klart – töm grusplanen på cyklar, tack!
Åkerlunds arbete med asfaltering mellan Pontonjärgatan 18 och 20 är avslutat. Någon ny brunnsdragning var inte nödvändig. Uppkomna putsskador kommer att åtgärdas när utomhustemperaturen stiger. Trots olika typer av påminnelser lyckades inte alla flytta sin cykel inför arbetet. Vi hoppas på en smidig återflytt.

Fortsatta sopstopp kräver ny lösning
Vår sopsugsleverantör Envac kommer att montera en ny låsbar lucka med ett mindre hål än dagens. Den tidigare lösningen med en ram innanför luckan fördärvades av hårt intryckta påsar med plast- och glasförpackningar, vilka ska lämnas vid återvinningskärlen på Pontonjärgatan eller Polhemsgatan. Detta är onödiga kostnader som vi alla tvingas betala via föreningens kassa.

Samtliga har nu bjudits in till trappträffar
På tisdag - den 22 mars - är det dags för den sista trappträffen. Många medlemmar i Pontonjärgatan 16 har anmält sig och vi ser fram emot en trevlig stund tillsammans. Styrelsen kommer att utvärdera den nya aktiviteten för en eventuell fortsättning.

Vi ses på gården! Sarah, Cilla, Cecilia, Johan och Denise i styrelsen