Nyhetsbrev - november 2022

I detta nyhetsbrev informerar vi bl a om vår stundande extrastämma, om Nabo - vår nya ekonomiska förvaltare, om julgransresningen samt vikten av att testa din brandvarnare.

Extrastämma den 22 november
I april beslutade föreningsstämman att vi ska gå ur HSB vid årsskiftet och därmed behöver vår förening nya stadgar. Nu är det dags att ta ett slutgiltigt beslut. De nya stadgarna börjar gälla direkt efter beslutet och innebär att HSB:s ledamot Denise Yström avgår ur styrelsen. Valberedningen har inte funnit några medlemmar som vill väljas in i styrelsen i samband med extrastämman i föreningslokalen den 22 november kl 18.30. Önskar du komma i kontakt med valberedningen så finns uppgifter på anslagstavlorna i trapphusen.

Nabo – vår nya leverantör
Från den 1 januari 2023 är Nabo vår ekonomiska förvaltare. Praktisk information om vad det innebär för dig som medlem kommer i ett särskilt utskick inför övergången.
Styrelsen har de senaste åren jämfört flera olika leverantörer. Avtalet med Nabo innebär en årlig besparing på cirka 15 000 kr jämfört med nuvarande förvaltningsavtal med HSB.
Aktuella kontaktuppgifter finns alltid på pontonjarkasern.se

Julgransresning
Inför första advent kommer gården traditionsenligt lysas upp av en svensk julgran. I år kommer vi dock inte att resa den tillsammans med efterföljande fika. Enligt önskemål i medlemsenkäten kan det i stället tänkas bli grillning på gården framåt sommaren.

Justerad prissättning av extraförråden
Föreningen har, utöver ordinarie förråd, ett 80-tal förråd för uthyrning. För att sprida möjligheten att hyra extraförråd till fler medlemmar begränsade vi sommaren 2020 antalet extraförråd till ett per lägenhet. Vi informerade även om att prissättningen kommer att justeras för att öka föreningens intäkter, vilket kommer att ske i samband med övergången till Nabo den 1 januari 2023.
De nya hyrorna blir 40 kr per månad för mindre källarförråd (tidigare matkällare) i Jaktvarvsplan 3, 80 kr för samtliga äldre vindsförråd samt 120 kr för nyare källarförråd i Pontonjärgatan 18. Höjningarna innebär en 100-procentig ökning, från en låg nivå.
De nyare vindsförråden i Pontonjärgatan 20 höjs med 50 procent till mellan 153 och 417 kr per månad.
Mejla info@pontonjarkasern.se om du vill hyra alternativt lämna ett extraförråd.

Engagera dig för att påverka energikostnaderna eller gården
Utöver initiativtagaren till uppstarten av ett energiarbete har inga frivilliga anmält sig. Inte heller har någon visat intresse för att utveckla gården. Möjligheten att engagera sig kvarstår förstås.
Anmälan sker till info@pontonjarkasern.se.

Testa din brandvarnare
Torsdagen den 1 december är det brandvarnarens dag, en påminnelse om att kontrollera att brandvarnaren fungerar och ev. byta batteri. Hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kan du anmäla dig för att få en regelbunden sms-påminnelse om att testa din brandvarnare. Läs mer om brandsäkerhet i hemmet på Brandskyddsföreningens webbplats.

Vi ses på gården! Sarah, Cilla, Cecilia, Johan, Jens och Denise i styrelsen