Nyhetsbrev - november 2023

I månadens nyhetsbrev kan du bland annat läsa om hur du gör för att se vilka panter som finns på din lägenhet, vikten av att inte öka antalet icke permanent-boende i föreningen samt att valberedningen bjuder in till pizza-AW.

Ny styrelseordförande och nya stadgar
Vid extrastämman den 10 oktober avgick Sarah Pallin efter fem och ett halvt år som styrelseordförande. Som ny styrelseledamot valdes Ia Harrison in och på det konstituerande styrelsemötet därefter valde styrelsen Ia till ny ordförande. På extrastämman genomfördes också en andra omröstning om föreningens nya stadgar.

Vikten av inte öka andelen icke-permanent boende
Brf Pontonjärkasern har just nu en andel på cirka 25 procent av medlemmar som inte bor i föreningen permanent. Det är en faktor som försvårar en hel del underhållsinsatser i fastigheterna men även graden av medlemsengagemang.

  • Med ambitionen att sträva efter en ännu större majoritet av permanent boende medlemmar, och framför allt att inte minska den andelen vi redan har, kommer styrelsen med utgångspunkt i våra stadgar att använda rätten att neka medlemskap om köparen inte tänker sig att bo permanent i lägenheten.
  • För att vi ska godkänna medlemskapet har styrelsen beslutat att köparen måste ha ambitionen att flytta in i den köpta bostadsrätten inom ett år. Vår intention kommer att tydliggöras i information till mäklare och i information på föreningens webbplats.
  • Utöver att bo permanent i föreningen framgår det i våra stadgar vilka andra förutsättningar som behöver vara uppfyllda för att medlemskapet ska godkännas.

Pantsättning
När du tar lån med din bostadsrätt som säkerhet sker det genom att bostadsrätten blir pantsatt. Logga in i Nabos portal och klicka på ”Din lägenhet/lokal” i vänstermenyn för att se vilka panter som finns på din lägenhet. Panterna är varje lägenhetsinnehavarens ansvar och det kan finnas gamla/inaktuella panter kvar från tidigare ägare av din lägenhet. Ta kontakt med den bank som det står att du har pantbrev hos för att få bort gamla panter på lägenheten.

Välkommen på pizza-AW i höstmörkret!
Brf Pontonjärkaserns valberedning bjuder in till pizza-AW i vår föreningslokal den 23 november, med drop-in mellan kl 17-19.30. Tillsammans lyser vi upp i mörkret och umgås. Föreningen bjuder på pizza slice medan du betalar självkostnadspris för öl eller vin.
Anmäl dig gärna redan nu till Anna Zachrisson (076-172 33 27) eller Kristina Valentin (070-542 08 15). Välkommen!

Tänt var det här!
Traditioner är till för att hållas – en av dem är julgranen som lyser upp vår innergård varje år. Styrelsen kan meddela att granen är beställd och kommer att resas av leverantören i slutet av november.

Allt gott i höstmörkret! önskar Ia, Cilla, Cecilia, Johan, Jens, Hannah och Linn i styrelsen