Nyhetsbrev - oktober 2022

I detta nyhetsbrev informerar vi bl a om vår extrastämma, om förändringar på gården, om initiativ till att påverka energikostnaden samt stundande beslut om ekonomisk förvaltare (efter HSB).

Beslut vid extrastämman den 4 oktober
I april beslutade föreningsstämman att vi ska gå ur HSB vid årsskiftet och därmed behöver vår förening nya stadgar. Vi tillåter fortsatt att våra 13 bostadsrättslokaler ägs av juridisk person, vilket vi justerade i samband med extrastämman. De samlade medlemmarna fick information om grannsamverkan, med anledning av inbrottet i en lägenhet i Jaktvarvsplan den 26 juni samt åverkan på källarporten till tvättstugan i Pontonjärgatan 20 i slutet av september.
Vi enades om att starta ”Grannsamverkan”, se infoblad 
Protokollet från extrastämman hittar du här.

Förändringar av gården
2018 började styrelsen att skicka ut en enkät för att få bredare vetskap om hur medlemmar uppfattar föreningen. Där framkommer att många skattar gården som det bästa med vårt boende. Vi har därefter infört rökfri zon, utökat antal cykelplatser och satsat på underhållet genom att förra våren byta leverantör av trädgårdsskötsel. I år har de beskurit träden samt att vi har låtit en annan firma måla om utemöblerna, som specialtillverkats till oss. På måndag rivs den nedgångna lekstugan och sandlådan. Då minskar risken för ovälkomna besökare såväl dagtid som nattetid. Lekstugan från början av 1990-talet har vid årlig besiktning visat på brister och är inget som fanns på gården under föreningens första 60 år.
Tanken är att skapa bättre möjligheter för umgänge som passar vår förenings medlemmar. Vi har tidigare bjudit in till en gårdsgrupp men då nappade ingen. Hör gärna av dig om du är intresserad av att utveckla vår utemiljö.
Resultatet från årets medlemsenkät hittar du här.

Engagera dig för att påverka energikostnaden!
Stockholm Exergi har aviserat att priset för fjärrvärme ökar med 8,1 procent för 2023. En medlem har föreslagit att vi ska sänka värmen med en grad för att bidra till att hålla nere våra värmekostnader. Styrelsen ser gärna att intresserade av frågan bildar en grupp för att undersöka lämpliga åtgärder.
Anmäl ditt intresse till info@pontonjarkasern.se.

Ny leverantör av ekonomisk förvaltning och revision
I samband med utträdet ur HSB kommer föreningen att köpa tjänster för redovisning, överlåtelser och panthantering från en ny part. Vi väljer just nu mellan Delagott Förvaltning AB och Nabo.
Välkommen att inkomma med synpunkter om du har erfarenheter av dessa aktörer eller om du har tips om lämplig revisionsbyrå.

Medlemskap i Bostadsrätterna
Sedan årsskiftet har vi testat att kostnadsfritt vara medlemmar i Sveriges största bostadsrättsorganisation, Bostadsrätterna. Styrelsen har beslutat att vi fortsätter vårt medlemskap från 2023. Service- och intresseorganisationen kan framför allt ge styrelsen rådgivning, utbildning och praktiska verktyg. I medlemskapet ingår även fyra nummer per år av medlemstidningen Din Bostadsrätt, som har distribuerats till våra hushåll sedan i våras.
Besök gärna bostadsratterna.se om du vill veta mer.
Användarnamn: brf-brf-pontonjärkasern Lösenord: 11119f1.

Soppkväll
Valberedningen bjuder in till föreningslokalen torsdagen den 27 oktober kl. 18-20.
Varmt välkommen!

Vi ses på gården! Sarah, Cilla, Cecilia, Johan, Jens och Denise i styrelsen